Sosyal Medya

YaÅŸam

Öcalan’ın avukatlarından suç duyurusu

7 bin kişinin dinlendiği iddialarıyla ilgili listede isimleri yer alan Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Sinan Zincir, Mazlum Dinç ve Rezan Sarıca savcılığa suç duyurusunda bulundu.



DinlendiÄŸi iddia edilen 7 bin kiÅŸi arasında kendi isimlerinin de bulunduÄŸunu söyleyen Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Sinan Zincir, Mazlum Dinç ve Rezan Sarıca, ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Avukatlar, savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen, iletiÅŸimin denetlenmesi kararı veren hakimler ve TEM Åžube MüdürlüÄŸü’nde hiyerarÅŸik silsile içinde görevli sorumlu tüm kolluk kuvvetlerinin hukuka aykırı dinleme, suç ve suçlu yaratma, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, iftira, suç uydurma, görevi kötüye kullanma ve ihmal, kamu görevini engellemeye ve adil yargılamayı etkilemeye teÅŸebbüs ve haberleÅŸme hürriyetinin engellendiÄŸi gerekçesiyle tutuklanmasını da istedi.

Dilekçede ÅŸunlar kaydedildi:

"Sorumluların halen görev başında oluÅŸları, delilleri doÄŸrudan karartma ihtimalleri ve bulundukları mevki gereÄŸince kaçma imkanlarının yüksek oluÅŸu nedeniyle tedbiren tutuklanmalarını, bu hususta savcılığın gerekli baÅŸvuruyu yapmasını talep ederiz.

"Paralel devlet hakkında dava açılsın"

Suç duyurusunun ardından ÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayı önünde avukatlar adına Özgürlükçü Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Fırat Epözdemir açıklama yaptı. Epözdemir, ortaya çıkan dinlenen kiÅŸiler listesinde, derneklerinin üyesi olan Öcalan’ın üç avukatının da yer aldığını belirterek ÅŸunları söyledi:

Bu suç duyurusu dilekçemiz aynı zamanda paralel devlete iliÅŸkindi. Paralel devletin hiyerarÅŸik yapısında yer alan üyeleri ve yöneticileri hakkında bir soruÅŸturma baÅŸlatıp haklarında kamu davası açılmasını istedik. Bu dinlemeleri yapan baÅŸta savcılar olmak üzere kamu görevlilerinin delilleri karartabileceÄŸi gerekçesiyle haklarında bir tutuklama kararı verilmesini de talep ettik."

Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mazlum Dinç de "GeçmiÅŸte de bu yapı benzer ÅŸeyler yaptı. 2011 yılında meslektaÅŸlarımıza yönelik benzer bir soruÅŸturma açtılar ama bu yapı bugün hükümeti de hedeflediÄŸi için tamamıyla hedef tahtasına oturtuldu" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.